روش های افزایش عمر فرش چیست؟

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

جارو زدن فرش کاری همیشگی در همه منازل است ، هرچند این امر آسان به نظر می رسد ولی با وجود آسانی باید با دقت انجام شود چرا که جارو زدن صحیح فرش با افزایش طول عمر فرش ارتباط مستقیمی دارند. البته اگر ضروری نیست خانه را هر روز جارو نزنید. به طور عمومی توصیه می‌شود فرش‌ها به صورت هفتگی جارو زده شود. زیرا خاک فرش، باعث جذب گرد و خاک و آلایندگی بیشتری می‌شود و  جارو زدن مکرر می تواند این روند را کاهش دهد.

 

                                                                 

 

یکی از مهمترین لوازمی که در همه منازل وجود دارند فرش ها هستند. فرش ها علاوه بر این که به منظور راحتی مورد استفاده قرار می گیرند از نظر زیبایی نیز در منزل اهمیت دارد. امروزه فرش ها در انواع مختلفی تولید می شوند که مهمترین آن ها فرش های دستباف و ماشینی هستند. فرش های مختلف قیمت های متفاوتی دارند که با توجه به ارزش آنها یکسان نیست. به هر طریق فرش یک کالای ارزشمندی است که نیازمند محافظت است اگر از فرش حفاظت نشود عمر آن کاهش پیدا می کند و هزینه های زیادی را به خانواده ها تحمیل می کند. در این مقاله  روش های افزایش طول عمر فرش را بیان خواهیم کرد.

 

  • ابتدا سر جارو را به طرف خواب پرز فشاردهید و سپس آن را روی فرش بلند کرده و دوباره در جهت خواب پرزها به حرکت در آورید، برای پیدا کردن جهت خواب فرش، خودتان را به دردسر نیاندازید زیرا کاری بسیار آسان است.بلکه جهت خواب فرش جهتی است که وقتی دست خود را برروی پرزهای فرش میکشید، پرزها در زیر دست شما بسیار نرم و یکنواخت باشند.

 

                                                                    

 

  •  وقتی یک فرش نو و تازه را خریداری میکنید احتمال اینکه از روی آن پرز زیادی پراکنده شود،زیاد است لذا اولین کاری که بعد از خریداری فرش جدیدتان برای افزایش طول عمر آن انجام میدهید این است که با جارو تمامی پرزهای اضافی را در همان بار اول از روی فرش جمع کنید.

  • یکی از مهمترین نکاتی که در مورد جارو زدن صحیح فرش باید به آن توجه شود این است که باید زمانی که جارو زده می شود به طور مرتب مسیر جارو زدن عوض شود یعنی از جهت های گوناگون جارو زدن انجام پذیرد. این گونه جارو زدن سبب می شود که پرز و بافت فرش حالت خود را حفظ کند و به دلیل یکنواخت نبودن جارو زدن از پرز شدن زیادی جلوگیری خواهد کرد و عمر فرش افزایش پیدا می کند.

 

  • همچنان که جارو زدن صحیح فرش موجب می شود که فرش های شما همیشه تمیز و چشم نواز باشند موجب خواهد شد که باکتری ها و حشرات ریزی که در پرزهای فرش وجود دارند نیز کمتر شود. این امر موجب حفظ سلامتی فرش و شما خواهد شد و از تجمع میکروب ها در داخل فرش جلوگیری خواهد کرد. توجه داشته باشید که فعالیت بیش از حد باکتری ها و حشرات ریز ، خود می تواند عاملی بر تخریب فرش ها باشد.

 

  • وسایل حرارتی و آتش زا مانند بخاری و شوفاژ به فرش ها آسیب میزنند ، فرش را در نزدیکی آن ها قرار ندهید.

 

  • فرش ها بعد از مدتی به سبب بودن در یک جهت ساییده می شوند در برخی اوقات جهت آن را تعویض کنید.

 

  • زمانی که می خواهید فرشی را جا به جا کنید به هیچ وجه آن را تا نکنید چرا که موجب آسیب دیدن فرش و کاهش عمر آن می شود. برای جابجایی از روش رول کردن استفاده کنید. رول کردن آسیبی به فرش شما وارد نخواهد کرد البته در مورد فرش دستباف می توانید از تا کردن نیز استفاده کنید ولی فرش های ماشینی را فقط با رول کردن جابه جا کنید.

 

                                                                   

 

  • شستشوی صحیح فرش نیز از عوامل بسیار مهمی است که موجب افزایش طول عمر فرش ها می شود. در هنگام شستشوی فرش ها لازم است که از پودر لباسشویی دستی استفاده شود و فرآیند شست و شو آنقدر ادامه پیدا کند که هیچ پودری روی فرش نماند.

 

  • سر خوردن مداوم فرش ها نیز آن را از حالت اولیه خارج می کند. بهتر است برای گرفتن جلوی حرکت فرش ها از چسب یا ترمز فرش استفاده کنید.سعی کنید حدالامکان وسایل سنگین در منزل را بر روی فرش ها قرار ندهید. در صورتی که از روی ضرورت مجبور به گذاشتن وسایل سنگین از جمله مبلمان ، کمد ، میز و یا لوازم سنگین دیگر بر روی فرش هستید هر از چندگاهی جای آنها را تعویض کنید تا آسیب جدی به فرش شما وارد.

 

  •  در زیر وسایل سنگین زیر پایه ای قرار دهید تا فشار مستقیم بر فرش ها وارد نشود و از آسیب فرش جلوگیری شود.

 

  • توصیه می شود که همیشه گرد و غبار موجود بر روی فرش را پاک کنید. از مهمترین عواملی که باعث کاهش عمر فرش ها می شود نشستن طولانی گرد و غبار بر روی آنها است.

 

  • همچنان که جارو زدن صحیح فرش موجب می شود که فرش های شما همیشه تمیز و چشم نواز باشند موجب خواهد شد که باکتری ها و حشرات ریزی که در پرزهای فرش وجود دارند نیز کمتر شود. این امر موجب حفظ سلامتی فرش و شما خواهد شد و از تجمع میکروب ها در داخل فرش جلوگیری خواهد کرد. توجه داشته باشید که فعالیت بیش از حد باکتری ها و حشرات ریز ، خود می تواند عاملی بر تخریب فرش ها باشد.

 

                                                                 

 

 

قالیشویی حکیم با بیش از 19 سال سابقه درخشان در حوزه شستشوی انواع فرش ماشینی و دستباف، فرش های نفیس و خاص، موکت و مبلمان، بی شک یکی از بزرگ ترین وحرفه ای ترین قالیشویی هایی می باشد که در اصفهان حضور دارند.

<