روش های نگهداری از فرش ابریشمی چیست؟

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

فرش ابریشم در بین فرشهای دستباف از گرنبهاترین فرشها میباشد که نگهداری آن نسبت به انواع دیگر سخت تر بوده و نیازمند دانستن اطلاعاتی در این راستا میباشد. یک فرش ابریشم قابلیت آن را دارد که قرنها باقی بماند و کیفیت و جلوه و شکوه اولیه خودرا حفظ کند. در حالیکه به شیوه درست از آن حفاظت شود. بهمین دلیل موارد مهمی رادر نظر گرفته ایم که رعایت این اصول تاثیر بسیاری در مدت عمر فرش شما خواهد داشت. از جمله این موارد: رطوبت، حشرات موذی، آویزان کردن، انبارکردن، آسیب، چرخش و  رطوبت.

 

 



بیشتر بدانید:

روش های افزایش عمر فرش چیست؟

 

 ضدبید کردن فرش ابریشم

 

حشرات و بید ها از جمله آفاتی است که موجب اسیب زدگی به فرش ابریشم یا دستباف ما می شود, که برای دور کردن این حشرات موزی از فرش بدون نیاز به کشنده های حرفه انجام شود, کافی به برخی از اصول و نکات توجه کنید

 

 سطحی که فرش( دستباف یا فرش ابریشم) بر روی آن گسترده می شود باید صاف، خشک و عاری از گرد و خاک باشد.

  •  فرش بر روی سطح گچی یا خاکی یا آهکی نباید گسترده شود.
  • بهتر است فرش روی لاستیک و یا فرش دیگری پهن نگردد.
  • هنگام نظافت فرش بهتر است پنجره ها باز باشد تا گرد و خاک ناشی از نظافت دوباره روی فرش ننشیند.
  • درز های لابه لای سنگ فرش، سرامیک و یا موزاییک سطحی که فرش بر روی آن پهن می شود نباید خالی باشد زیرا مخفیگاه خوبی برای رشد بید خواهد بود.
  • برای جلوگیری از بید خوردگی پشت فرش می توانید از مقداری پودر نفتالین یا نگزالت و یا مواد گیاهی مانند تنباکو استفاده کنید. دقت کنید که از این مواد در حد متعارف استفاده شود
  •  فرش(دستباف یا فرش ابریشم) در طول زمان استفاده باید شستشو گردد.
  •  شستشوی فرش با مواد پاک کننده دارای خاصیت اسیدی مانند کلروهیدروسولفیتها باعث کم دوامی و از بین رفتن تارهای فرش می شود. بهترین شوینده برای فرش صابونهای کم اسید می باشند.
  • تنها فرش های معتبر است که امکان شستشو با آب و صابون را دارد، اگر فرشی که در آن از رنگهای شیمیایی استفاده شده است را می شویید امکان مخلوط شدن رنگها وجود دارد. لذا در مورد اینگونه فرشها با فروشنده خود مشورت کنید.
  • هر چند وقت یکبار فرش سر و ته شود که به یک اندازه پا خورده و در معرض سایش قرار گیرد . اگر مجبور هستید قسمتی از فرش را زیر درها قرار دهید ، درب را طوری تنظیم کنید که هنگام چرخش با فرش تماس نداشته باشد .
  • چنانچه آب روی فرش ریخت باید از فرش گرفته شود و آن قسمت کاملا خشک شود.
  • از گذاردن مستقیم نوک تیز پایه صندلی، مبل و یا میز بر روی فرش خودداری کنید. در این موارد از زیر پایه های چوبی و یا پلاستیکی ساخته شده استفاده کنید.
  • از تابش نور مستقیم آفتاب بر روی فرش جلوگیری کنید.
  •  برای یکنواخت ماندن سطوح فرش بهتر است هر شش ماه یک بار فرش سروته شود.

 



آویزان کردن فرش ابریشمی

 

از میخ یا بستهای آهنی در قسمت بالای فرش برای آویزان کردن به مدت طولانی استفاده نکنید. از ثابت کننده های پوستر یا گیره ها و پشت بندهای مناسب استفاده کنید تا وزن ابریشم به طور مساوی به طرف مستقیم شود. بهترین راه این است که یک تکه پارچه محکم را به پشت فرش بدوزید و سپس یک میله فلزی را از پارچه رد کرده و در نهایت میله را به دیوار آویزان کنید. این روش باعث زیبا جلوه دادن بیشتر فرش ابریشم برروی دیوار و همچنین تقسیم وزن فرش بطور مساوی میشود.

 

 

 

نگهداری  فرش ابریشمی در انبار

 

جهت نگهداری از فرش ابریشم اگر قصد انبار کردن آن را به مدت طولانی دارید، از یک تکه پارچه یا ملافه برای بسته بندی استفاده کنید، از کیسه های پلاستیکی محفوظ از هوا استفاده نکنید. فرشهای دستباف بویژه فرشهای ابریشمی احتیاج به هوای آزاد دارند و اکثر اوقات در کیسه های پلاستیکی میپوسند یا کپک میزنند. همچنین میتوانید از یک صندوق با تعدادی قرص نفتالین یا تنباکو استفاده کنید که آنها را هر چند ماه یکبار عوض کنید. در بهترین روش، فرشهای بزرگ بهتر است دور یک ستون یا دیرک پیچیده شوند و قسمتهای انتهایی فرش که بیرون میزند برروی یک ۳ پایه یا قطعه ای قرار داده شود. توصیه میشود فرشها را برای نگهداری به مدت طولانی، بصورت بازو صاف بر روی یکدیگر بخوابانید. فرشهای ابریشم را در مکانهای مرطوب، گرم، خیس یا دارای هوای خفه انبار نکنید. این کار سبب کپک زدن فرش، ایجاد بوی بد، بی رنگ کردن فرش و افت فرش میشود. به هیچ عنوان فرش را در حالت خیس رها نکرده و آن را خشک کنید. برطرف نکردن کامل رطوبت منجر به کپک زدن فرش میشود. فرش ابریشم را در کمد گرم نیز انبار نکنید، چرا که به دوام و استحکام برش آسیب میزند و پایه و اساس فرش، خشک و شکننده میشود.

 

 

 اگر فرش ابریشمی صدمه دیده مثل سوختن، پاره شدن و غیره هرچه سریعتر برای رفع آسیب دیدگی به یک قالیشویی با تجربه مراجعه کنید. چرا که ممکن است این آسیب به مرور زمان بدتر شود. هر قسمتی از فرش که ساییده شده یا آسیب دیده باشد و حتی سوراخهایی ایجاد شده در فرش قابل ترمیم هستند و پس از ترمیم، فرش به زیبایی و کیفیت اولیه خود باز میگردد. برای این منظور قالیشویی حکیم با 19 سال سابقه در زمینه مرمت فرش های ابریشمی و دستباف در خدمت شما عزیزان می باشد.

 

بیشتر بدانید:

 روفوگری فرش چیست؟

 

قالیشویی حکیم با بیش از 19 سال سابقه درخشان در حوزه شستشوی انواع فرش ماشینی و دستباف، فرش های نفیس و خاص، موکت و مبلمان، بی شک یکی از بزرگ ترین وحرفه ای ترین قالیشویی هایی می باشد که در اصفهان حضور دارند.