قبل از پرداخت و موگیری


بعد از پرداخت و موگیری


بسیاری از بافندگان فرش دستباف در حین بافت به فرش قیچی نمی زنند ویا با دقت و ظرافت این کار را انجام نمی‌دهند که این کار بعد از بافت فرش توسط هنرمندان عملیاتی یا پرداخت چی فرش انجام می پذیرد و به دو روش دستی و ماشین پرداخت ، معمولا بعداز شستشو صورت میگیرد که به آن در بازار فرش تراش یا پرداخت میگویند واما بسیاری از فرشهای دستباف بعد از چند سال استفاده در منزل نیاز به شستشو دارد وسطح فرش بعد از شستشو پرز گرفته و ازجلا وزیبائی آن کاسته میشود که با یک پرداخت بسیار سطحی در حدی که از ضخامت فرش کم نشود این مشکل برطرف شده و فرش جلوه خود را باز می یابد که در اصطلاح به این کار موگیری گفته میشود و در حقیقت موگیری یعنی برداشت مو و پرزهای اضافه روی سطح فرش دستباف که با دقت و ظرافت باعث نازکی فرش نشود و یقینا این کار نیاز به مهارت و توانمندی بالایی دارد که قالیشویی حکیم به انجام موگیری فرش در اصفهان و پرداخت فرش در اصفهان به صورت کاملا حرفه ای پرداخته است . لازم به ذکر است که این حرفه در رسته مشاغل هنری سازمان صنایع دستی کشور قرار دارد.
عملیات پرداخت و موگیری فرش یکی از مراحل اساسی و کارساز عملیات تکمیلی فرش به حساب می آید. تیم قالیشویی حکیم از اینکه در این مراحل با شما همراه خوشحال میباشد
09133007730
به طور کلی پرداخت و موگیری سطح قالی به دو شیوه دستی و ماشینی انجام میشود :

BEFORE

AFTER

2. شیوه ماشینی

پرداخت فرش به روش ماشینی به این صورت است که دستگاه های ماشینی، وظایف تیغ های دستی و یا قیچی های مخصوص پرداخت را در شیوه اول انجام میدهد. ساختمان این ماشین شامل یک تیغ تیز (تیغ اول) و یک شانه (تیغ تخت) در جلوی کار و یک کیسه جمع آوری پرز های چیده شده در انتهاست. شانه سطح قالی را صاف و یکدست می کند. قیچی نیز پرزهای اضافه را می چیند. همچنین این دستگاه دارای دو دینام برقی می باشد. یکی از دینام ها از طریق یک لوله خرطومی که داخل آن فنر قرار دارد به تیغ لوله متصل است و دینام دیگر نیز از طریق لوله دیگری به کیسه جمع آوری پرزهای چیده شده متصل می باشد. در اثر کار دینام اول میچرخد و طول اضافی پرزهای سطح قالی را می چیند. تیغ تخت (شانه) ثابت بوده و به یک دست نمودن پرزهای سطح قالی، جهت کوتاه شدن کمک می کند. زمانی که دینام دوم شروع به کار میکند، مکش ایجاد شده باعث جمع آوری پرزهای چیده شده در داخل کیسه جمع آوری می شود.

1. شیوه دستی

در بعضی از فرشها به علت جنس الیاف یا تراکم بافت ویا سایز آنها امکان پرداخت با دستگاه وجود ندارد لذا بایستی با تیغ دستی پرداخت شوند که به مهارت و دقت نظر بالایی نیاز دارد . در این شیوه استاد پرداخت کار، با کمک تیغ های دستی و یا قیچی های مخصوص به پرداخت سطح قالی می پردازد. این تیغ ها و قیچی ها انواع و اقسام مختلفی دارند و بسته به نوع بافت و کیفیت قالی متفاوت می باشد. اصولا قالی های ریز بافت، به روش دستی پرداخت می شوند.
  • قبل از پرداخت و موگیری فرش دستباف گبه
  • قبل از پرداخت و موگیری فرش دستباف گبه
  • در حین عملیات پرداخت و موگیری فرش دستباف گبه
  • بعد از پرداخت و موگیری فرش دستباف گبه
  • بعد از پرداخت و موگیری فرش دستباف گبه
  • پرداخت فرش دستباف با تیغ دستی توسط هنرمند پرداختچی قالیشویی حکیم
ghalishoeihakim
اصفهان - خیابان حکیم نظامی
اصفهان - خیابان حکیم - بازار فرش
اصفهان - خیابان روکی
09133007730